ANTALYA / KORKUTELİ - Yaşar Sadi Tekin İlkokulu

YAŞAR SADİ TEKİN İLKOKULU TARİHÇESİ

Anasayfa için-->http://yasarsaditekinilkokulu.meb.k12.tr/

Antalya Korkuteli İlçesi, Yeni Mahalle, 592 ada, 1 parselde bulunan ve imar planında  okul yeri olarak ayrılan arsada Korkuteli Eğitim Hizmetleri Derneği'nce, 1999 yılında okulumuz inşaatına başlanmıştır.

Korkuteli ve Antalya'da uzun yıllar noterlik yapan Sadi TEKİN ve eşi emekli öğretmen  Yaşar Şöhret TEKİN ile Korkuteli Kaymakamlığı arasında yapılan 24 Eylül 1999 tarihli protokol ile okulun adı "Yaşar Sadi Tekin İlköğretim Okulu" olarak belirlenmiştir.Hayırsever Sadi Tekin, isim karşılığında Korkuteli Eğitim Hizmetleri Derneği'ne  protokol tarihinden sonra belli aralıklarla taksitler halinde 100.000 Amerikan Doları (46 Milyar TL) bağış yapmıştır.

Binanın kaba inşaat bölümü, Dernek Başkanı Sait ERYILMAZ ve yönetim kurulu üyeleri Arif CEBECİ, Sadullah BAYER, Yunus KOÇ ve Ali İhsan GİRGİÇ tarafından emanet usulü ile yaptırılmış; inşaatın teknik kontrollüğü Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanlarınca yürütülmüştür.

Binanın geri kalan inşaatı, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapmış olduğu ihale ile   Eylül 2001 tarihinde tamamlanmıştır.

Okulumuz, 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Korkuteli Pansiyonlu İlköğretim Okulu'ndan birer şube  nakil alınarak  "Yaşar Sadi Tekin İlköğretim Okulu" olarak eğitim- öğretim faaliyetine başlamıştır.

6287 sayılı kanun gereğince okulumuz 13 Haziran2012 tarihinde  ilkokul haline  dönüştürülerek   "Yaşar Sadi Tekin İlkokulu" adı altında eğitim ve öğretime devam etmektedir.

OKUL ADRESİ:  YENİ MAHALLE 1652.SOKAK  NO:8

KORKUTELİ/ANTALYA